You need to Login for joining waitlist.

ИЗПОЛЗВАЙТЕ СЕТИВАТА СИ

Всеки ден човекът преживява света чрез сетивата. Всички стимули, които достигат до нас, се възприемат от специфични рецептори и органи (напр. зрението). Обработени от нашите неврони, те предизвикват специфични чувства и емоции у нас, създават картини и мисли. По този начин се ражда индивидуален свят. Познаването на тялото ви, знанието кои сетива са доминиращи и как те влияят – положително или отрицателно на чувствата ви, може да подпомогне и разнообрази интимните ви взаимоотношения.

СЕТИВАТА И ТЕХНИТЕ МАГИЧЕСКИ ВЪЗМОЖНОСТИ

С възрастта човек опознава себе си все по-добре и въпреки това често си поставя бариери и ограничения. Страхът от откриване на нови удоволствия може да доведе до рутина в една връзка. Удобната, безопасна и комфортна зона, разбира се, има своите огромни предимства. Въпреки това, в контекста на интимна връзка, това често причинява застой. В това няма нищо лошо. В края на краищата не всеки трябва да се фокусира върху нови преживявания. Въпреки това, ако дълбоко в себе си усещате малко вълнение при мисълта за приключение, струва си да опитате. Опознаването на вашето тяло и сетива може да се окаже точно това, от което двойката има нужда от дълго време.

ВКУС

Афродизиаци! Кой не е чувал за вълшебните свойства на ягодите в шоколад или отвара от ловека? Народните суеверия никога не са излизали от употреба и могат да бъдат вдъхновяващ елемент на споделена вечер (напр. ягодов десерт, скариди във вино, ананасов дресинг).

За да се насладите на това усещане, можете да организирате дегустация със затворени очи. Лесно е да се забавлявате дори и у дома. Това е интересен начин да прекарате една необичайна вечер. Изключването на едно от сетивата води до изостряне на друго. В този случай ароматизиращите лубриканти могат да бъдат много практични в една интимна връзка. Използвани по време на орален полов акт, те помагат да се избегне дискомфорт. Вкусът е тясно свързан с обонянието (намаляването на интензивността на миризмата отслабва вкуса), така че когато се опитвате да изпитате чувствена активност по време на близък контакт, си струва да се грижите и за двете сетива едновременно. А всичко това съчетано с изкусително бельо, определено ще направи усещането още по-незабравимо.

МИРИС

Много чувствителен и личен… Аромат, който е интригуващ за един човек, може да предизвика чувство на отвращение у друг. Неприятната миризма може напълно да провали приятните усещания, а красивият аромат може да отпусне обстановката и не само нея. Ароматерапията е полезна за научаване на вашите предпочитания за аромати. Предлага богат списък от аромати, които предизвикват положителни емоции. Ароматерапията е лесна за прилагане у дома, например като добавите няколко капки етерично масло към ваната. Съвместните минути във ваната могат да ви помогнат да се отпуснете и да стимулирате либидото си. Ако човекът във връзката изпитва стрес, напрежение или нервност, свързани с близостта, тази форма на релаксация ще бъде изключително приятно усещане за него. Не пропускайте да направите и масаж… изберете подходяща масажна свещ с аромат или етерично масло и ви гарантираме, че ще увеличите усещанията си до истински екстаз.

ЗРЕНИЕ

Усещане за изключителна сила! Най-много стимули и информация възприемаме чрез органа на зрението (цели 80%). Нищо чудно, че често изображението е това, което предизвиква най-голямо вълнение и възбуда. Като гледаме тялото си, можем да изградим много силна връзка и приемане със себе си. Зрението е единственото сетиво, което ви позволява да наблюдавате всички визуални промени, свързани с възрастта, стреса, различните етапи от живота или бременността. Както за себе си, така и за любим човек. Честната комуникация, свързана с имиджа, може да повлияе положително на откритостта в една връзка. Това се отнася и за по-доброто разбиране на сексуалните предпочитания, тясно свързани с очите (бельо, обувки, секси костюми). Визуалните вкусове често определят отговора на въпроса: „Да оставим ли осветлението или да го загасим ?“ Изберете страстно бельо, което подчертава най-хубавите ви извивки и със сигурност дори няма да се сетите за този въпрос.

ДОКОСВАНЕ

Усещането за докосване често се описва като просто, защото ясно съобщава намерението – поздравителна прегръдка, потупване по рамото и държане за ръце. Като следствие това може да доведе до подценяване на неговите възможности. А допирът, парадоксално, е едно от най-трудните сетива за откриване. Всичко зависи от начина, по който докосвате и от вашето намерение. Случва се след двадесет години връзка партньорите все още да не знаят къде и как да се докосват един друг, за да си осигурят удоволствие.

Струва си да обърнете внимание на пет вида докосване: лечебно, приятелско, чувствено, еротично и сексуално. Последните три следват един след друг и разликата между тях е много тънка. Чувственото докосване се определя като това, което доставя удоволствие и е въведение към следващите две. Еротичното докосване, което просто наричаме любовна игра (целувки, ласки), най-често води до сексуален контакт, т.е. последният вид докосване. Защо има различни видове докосване? Защото разбиването на усещането за допир на първите му части ще ви позволи да разгледате различните му видове и да помислите кое на кого доставя най-голямо удоволствие.

Опитайте това: Затворете очи, а партньорът ви нека докосва различни места по тялото ви. Разбира се, кой коя роля ще играе, може сами да изберете. Докосваният съобщава на висок глас къде докосването му е доставило най-голямо удоволствие. Тогава идва промяната… и усещането за истинска наслада. Контактът изобщо не трябва да е сексуален, или поне това е първоначалната идея. Струва си да завършите упражнението с класически, релаксиращ масаж. Тогава приятните усещания могат да се запомнят по-добре. Е… ако все пак искате да превърнете тази задача в страстно преживяване, освен ръцете си, може да използвате перце или друг аксесоар, който да стимулира сетивата ви още повече.

СЛУХ

Нищо не може да замени разговора лице в лице, особено за нуждите, тревогите или страховете на връзката. С думи можете да изразите възражение или да поставите ограничения. Слухът също така служи като получател на вербално съобщение, включително комплимент, критика и декларация за любов. Важно е да умеем да разбираме правилно съдържанието и намеренията заложени, в това което чуваме, тъй като то има силно влияние върху емоциите и благосъстоянието ни. Много пъти, дори и в дългосрочни връзки, има недоразумения и съответно кавги. Причината често е грешно интерпретирано, но и неправилно изречено съобщение.

Способността за слух може да се използва по време на полов акт. Това чувство предизвиква възбуда чрез възприемани звуци, като например дишане, нежни думи, тон на гласа. Разбира се, не всеки има нужда от него. Други усещания вероятно са от по-голямо значение за изследователите на тишината.

Но все пак, ако искате да преживеете нещо различно, се погрижете за обстановката като подберете подходяща музика, която ще насочи телата ви в правилната посока… и разбира се, не забравяйте да изберете бельо, с което да докоснете всичките сетива.

Чувствено удоволствие

Всеки човек има различни сетива, поради което хората често се категоризират като зрителни или слухови учещи. Познаването на вашите чувствени способности може да ви помогне да се свържете с друг човек. Приемането на различни предпочитания учи на взаимно разпознаване на усещанията и гледане на света през очите на любим човек. Преживяването чрез сетивата може да бъде ново приключение в една връзка и откриване на желанията, скрити в тялото. Най-важното е внимателността и доверието в партньора и най-вече в себе си.

Погрижете се за сетивата си с нашите пленителни Obsessive предложения.

error: Content is protected !!